Ethics and Issues in Contemporary Nursing 4th Edition Test Bank ISBN-13: 978-1133129165

Ethics and Issues in Contemporary Nursing 4th Edition

Chapter 1  Social, Philosophical, and Other Historical Forces Influencing the Development of Nursing

MULTIPLE CHOICE

1.Nursing practice is influenced by:

a.

history.

b.

spiritual beliefs.

c.

religious practice.

d.

philosophical influences.

e.

all of the above.

ANS: E PTS: 1

2.Empathy is a motive for:

a.

meeting the needs of others.

c.

becoming a nurse.

b.

moral reasoning and action.

d.

determining right from wrong.

ANS: B PTS: 1

3.Professions exist to meet the:

a.

needs of employers.

c.

needs of society.

b.

needs of individuals.

d.

needs of families.

ANS: C PTS: 1

4.Florence Nightingale was a:

a.

model for all nurses.

b.

nurse.

c.

statistician.

d.

social reformer.

e.

all of the above.

ANS: E PTS: 1

5.Helping professionals find their origin in:

a.

inhumane actions.

b.

perceived social need.

c.

accepted moral needs.

d.

individual values.

e.

All except a.

f.

b and c only.

ANS: E PTS: 1

6.The overarching belief system of a culture that deals with the culture’s beliefs about the nature of the universe is termed:

a.

cosmology.

c.

values.

b.

religion.

d.

astrology.

ANS: A PTS: 1

7.During the Middle Ages:

a.

religions and church-sanctioned secular nursing orders afforded the only legitimate avenue for women who wished to become nurses.

b.

there was an upsurge in the respect afforded to nursing and midwifery, and nurses began to practice autonomously.

c.

healing arts in Denmark and Greece were performed in sacred ceremonies by priests, priestesses, or shamans.

d.

most nurses were women of high social status.

ANS: A PTS: 1

8.The “Dark Period of Nursing” when convalescent patients, prostitutes, prisoners, and drunkards provided hospital nursing care occurred during the:

a.

Reformation.

c.

Middle Ages.

b.

Crusades.

d.

Early Christian era.

ANS: A PTS: 1

9.The concept of social need is important to the ethical foundations of the nursing professional because:

a.

nurses must determine the health needs of society.

b.

nursing finds its origin, purpose, and meaning within the context of perceived social need.

c.

theories of sociology are utilized by nursing scholars, many of whom view them as conceptual frameworks for nursing practice.

d.

social need determines the boundaries of the ethical principles of distributive justice, beneficence, and nonmaleficence.

ANS: B PTS: 1

10.The social status of women affects the status of the nursing profession because:

a.

nursing has traditionally been a profession of women.

b.

throughout history, nurses have been afforded higher social status.

c.

women of higher social status rarely become nurses.

d.

women are more skilled than men at nurturing others.

ANS: A PTS: 1

11.Philosophers of the Early Christian era included:

a.

Plato.

d.

St. Augustine.

b.

St. Paul.

e.

All of the above

c.

Aristotle.

f.

b and d only

ANS: F PTS: 1

12.Which of the following events that changed nursing occurred during the 20th century?

a.

Women became more politically active.

b.

The nursing profession gained acceptance as a legitimate force.

c.

Nurses began to provide independent health care services.

d.

All of the above

ANS: D PTS: 1

13.Who is recognized as the father of Western medicine?

a.

Plato

c.

Aristotle

b.

Hippocrates

d.

St. Paul

ANS: B PTS: 1

14.Which period fostered the scientific revolution and a new era in the healing arts?

a.

Middle Ages

c.

Early Christian era

b.

Renaissance

d.

Reformation

ANS: D PTS: 1

MULTIPLE RESPONSE

1.Socrates can be described as (select all that apply):

a.

being one of the greatest philosophers of ancient times.

b.

believing a person should do what is best for him or herself.

c.

proposing that one must seek knowledge and develop the inner self in order to experience a good life.

d.

creating the Socratic method.

e.

believing that knowledge does lead to the “good life.”

ANS: A, C, D, E PTS: 1

2.The Crusades brought many changes in the health of the population including (select all that apply):

a.

deplorable sanitary conditions.

b.

fatigue.

c.

containment of communicable diseases.

d.

diarrhea.

e.

good nutrition.

ANS: A, B, D PTS: 1

Download The Rest

Review and Comment

Malditaka

can you please upload the rest of the chapters… thank you

Nana

can you please upload the rest of the chapter. thanks

Nana

can please upload the rest of the chapters. thanks

oomkabear

will you upload other chapters? please.

jmakela9

Will you upload any other chapters?

pikapikachu

Thank you for this upload!

wpDiscuz